Cursuri Engleză - Sector 2 București
Tel: 0734.710.573
Email: office@springfield-school.ro
Springfield School
Strada Sfânta Ana nr, 7, Sec. 2, București
Cu peste 20 ani de predare la nivel preșcolar, Mihaela își desăvârșește profilul profesional ca director educațional al grădiniței cu predare în limba engleză Springfield unde a crescut generații întregi de învățăcei. Însă marea pasiune pentru limba engleză, și-o demonstrează zilnic în cadrul orelor de engleză de la Springfield School unde predă copiilor la sală, aplicând metode didactice interactive, specifice vârstelor fragede.
O sursă nesecată de energie pozitivă, Mihaela începe ziua cu zâmbetul pe buze și niciodată nu lasă pe mâine ce poate face azi, poate și pentru a deveni acea persoană de mâine mai experimentată și mai bună ca cea de azi, așa cum își dorește.
Serioasă, punctuală și de încredere, profesorul Mihaela Toia preferă Jigsaw ca metodă pedagogică, motivând că: “lucrezi diversificat și simultan, activități variate, captivante și antrenante; nu există pauză - de îndată ce o temă se finalizează participi cu mai mare atractivitate la următoarea temă”.
Iubitoare a meseriei de pedagog, deseori este impresionată de reacțiile firești ale părinților copiilor ce învață la orele ei de engleză. Pe stradă, în magazine, la plimbările prin parc, în școală, instituții publice ori în mijloacele de transport în comun, Mihaela este surprinsă de cei care o recunosc ca fiind “Doamna Profesor de Engleză” și o abordează cu reacții dintre cele mai pozitive, mulțumiri și recunoștință. Modestă din fire și emotivă, Mihaela povestește rar despre aceste momente, care-i reflectă calitatea muncii bine făcute.
Mereu în pas cu noutățile din domeniu, Mihaela se informează permanent despre educație, citind zi de zi știri, articole și informații ce țin de evoluția și bunul mers al profesiei. Și toate astea, poate din dorința de a oglindi către proprii săi elevi, încurajarea unei stări active și curiozitatea pentru învățarea susținută.
Consideră că succesul pedagogic poate fi atins atâta timp cât se face descoperirea talentului unui copil și concentrarea pe dorințele acestuia, la materiile la care excelează.
Un om loial și prețios, cu o construcție lăudabilă din toate punctele de vedere, Mihaela aduce un plus de valoare echipei Springfield și este un vector pozitiv de imagine și reputație.
De mai bine de 10 ani, Andreea este coordonatorul echipei de educatori și cadru didactic în cadrul echipei Springfield, descoperindu-și vocația de pedagog în lumea cea mai frumoasă a educării copiilor.
De mică își dorea să ajungă profesor și excela la capitolul pregătire profesională, antrenându-se asiduu pentru acest rol: “foloseam ușile șifonierelor pe post de tablă pentru a scrie pe ele; mă îmbrăcam în hainele bunicii și bineînțeles mă încălțam în pantofii mamei, ca să mă prezint în fața elevilor mei - cărora le predam zi de zi “.
Vorbitoare de engleză și spaniolă, Andreea este o persoană pregătită pentru performanță, care consideră că “un cadru didactic învață toata viața, fiindcă învățarea nu se oprește niciodată; iar conectarea la nevoile copilului și la capacitățile acestuia sunt esențiale rolului de pedagog”. Așa se justifică și obiectivul său de a-și obține toate gradele didactice pentru a evolua în cariera profesională.
Luându-și visul în serios, după absolvirea studiilor liceale la profilul de filologie al Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Corabia și modulele Psihopedagogice (Nivel I și II), Andreea a absolvit două facultăți și un stagiu de masterat, astfel:
Persoană caldă, empatică și sociabilă; pasionată de dans, sport și călătorii; vorbăreață, energică și zâmbăreață; Andreea este un om de bază în echipa Springfield și crede că în orice colectiv, comunicarea este cheia succesului.
La ore alege metode moderne, cu activități integrate și pune accentul pe noutate, iar pentru captarea atenției aplică mereu joculețe bazate pe kinestezic; toată această formulă fiind “cheia succesului în lucrul cu copiii”. Devotată în tot ceea ce face și mândră tare de generațiile ei de copii, ghicim instantaneu despre fericirea copiilor când o întâmpină cu ”Misssss Andreeaaaa!”
Cu peste 2 decenii de activitate neîntreruptă la catedra de limba engleză, peste 20.000 ore de predare și mii de cursanți în catalog, Elena este expertul cu care orice centru lingvistic s-ar mândri.
După licențierea în Română-Engleză la Facultatea de Litere a Universității din București, Elena a ales calea perfecționării profesionale și a absolvit numeroase stagii academice în țară și peste hotare, programe avansate de specializare lingvistică, cursuri dedicate profesorilor de limba engleză (DELTA, TKT CLIL, CELTA), obținând certificări care-i atestă nivelul profesional superior și recunoașterea internațională.
Toată aceasta vastă pregătire profesională o dedică atât în cursurile la care practică rolul de profesor ori trainer, precum și în cadrul prestigioaselor examene lingvistice internaționale CAMBRIDGE ENGLISH în calitate de Cambridge English Speaking Examiner pentru nivelurile lingvistice: Young Learners (YLE), A2 Key (KET), B1 Preliminary (PET), B2 First (FCE), C1 Advanced (CAE).
În palmaresul Elenei se regăsesc aprecieri pozitive ale copiilor și părinților, dar și feedback-uri minunate de la grupele de cursanți corporatiști din categoria middle & top management, cărora le predă engleza pentru comunicare, dezvoltare și afaceri.
Metoda pedagogică preferată este cea bazata pe discuția liberă, care creează ”scena perfectă” de interacțiune a celor mai autentice momente de dialog cursant-profesor și celor mai stimulative metode de învățare, dezbătându-se astfel subiecte centrate pe interesul elevilor.
În actul pedagogic îmbină cu succes manierele clasice cu elemente moderne de gamification (competiții ad-hoc, sarcini de lucru progresiv, premii, recompense etc).
Îndrăgește să spună deseori că: ”dacă un lucru merită făcut, atunci merită făcut bine” și probabil de aceea în propriul său ”to do list” și-a notat atât predarea colaborativă (co-teaching/peer teaching), integrarea noilor tehnologii pentru accelerarea învățării, cursul Teacher Trainer la International House World Organisation, cât și scrierea de materiale English Language Teaching (ELT).
Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați și deținătoare a certificării internaționale CELTA emise de CAMBRIDGE ENGLISH (Marea Britanie), Adriana predă limba engleză elevilor din învățământul privat, de peste un deceniu.
Încă de la începutul carierei, stilul pedagogic de predare către micuții din grădiniță, l-a manifestat prin intermediul jocurilor, folosindu-le ca pe niște “unelte mereu la îndemână”, pentru a face loc receptării și memorării vocabularului, în scopul încurajării exprimării libere.
Focus similar aplică și prezent, la orele de engleză cu elevii și adolescenții, deoarece “am observat că funcționează cu succes acest stil, care camuflează partea teoretică în spatele unui joc adaptat vârstei, a unei competiții, a unei teme de actualitate pe domeniul lor de interes, a descoperirii pe cont propriu”. Comunicarea stă la baza cursurilor susținute de Adriana, pentru a stimula interacțiunea între elevi fie în grupuri, în perechi sau pe echipe. “Momentele în care elevii se exprimă doar în engleză în timpul cursului, sunt ca un barometru care îmi arată că ei sunt pe drumul cel bun al dezvoltării bagajului lingvistic și învățării limbii engleze. Iar confirmarea supremă vine odată cu promovarea examenelor Cambridge și obținerea certificatelor recunoscute internațional.”
Convinsă că încă mai sunt secrete de descoperit în tainele predării limbii engleze și că mai are multe de învățat, Adriana participă frecvent la conferințele din domeniul educației pentru a fi în pas cu tendințele practice și pentru a implementa la clasă atât metode noi de evaluare, cât și sisteme inovatoare de stimulare și recompensă.
Îndrăgind citatul lui Albert Einstein “educația este ce ne rămâne după ce am uitat tot ce am învățat în școală”, Adrianei i se confirmă această idee, ori de câte ori primește “combustibil” de la elevii ei și părinții acestora: “îmbrățișări, zâmbete, mulțumiri, felicitări ale unor suflete curate ce <<le-am crescut>> de la 4-5 ani, iar acum sunt mai înalți ca mine“.
Un om model, cu principii și valori solide de viață, pasionată de cultură generală, desen, lectură și pictură, Adriana este apreciată ca fiind ”omul echilibrului”, un camarad de cale lungă și un cald sfătuitor, mereu entuziast de tot ceea ce face și perseverent în etapele desăvârșirii statutului de profesor, care și-a salvat în lista dorințelor proprii: “1 kg de sănătate și 1 bax de inspirație”.
În cei aproximativ 10 ani de învățământ în mediul privat, după absolvirea Universității din București (Facultatea de Teologie cu Specializarea Engleză), Cipriana a devenit un profesor de limba engleză experimentat și cu un portofoliu bogat de absolvenți Cambridge.
Preferă să lucreze cu copiii de școală primară, deoarece se conectează foarte bine cu ei și lumea lor: ”îmi plac lecțiile interactive, cu material vizual, cu multe întrebări și diverse activități sau jocuri de perechi ori de grup, care să îi țină implicați pe copii, toate îmbinate cu lucrul individual, pentru ca elevii să se poată concentra, să poată procesa și recepta subiectul învățării”.
Chiar dacă hobby-ul ei preferat este însăși meseria de profesor, să fie mai bună de la an la an, să își vadă elevii zâmbind și înflorind, Cipriana mai este pasionată de drumețiile în inima naturii, lectură, desen, iar visul său este să ilustreze cărți pentru copii. Admirată pentru bunătate, empatie, corectitudine, flexibilitate, responsabilitate și însuflețită de credința în Dumnezeu, cel mai îndrăgit motto al Ciprianei este: “ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui”.
Rolul activ de profesor de limba engleză în cadrul Springfield, reprezintă pentru Cipriana nu doar o scenă de stabilitate profesională care o ajută să se dezvolte în domeniul educației, ci și o oportunitate personală, fiind locul ideal în care se manifestă natural, cu încredere și curaj pentru a experimenta noi și noi metode, tehnici, aplicații, resurse utile obținerii de rezultate superioare.
Povestește cu emoție despre ce înseamnă Springfield: “Pentru mine Springfield este ultimul port. Aici am găsit tot ce aveam nevoie să mă dezvolt pe plan profesional (materiale didactice, tehnologie și echipamente în dotarea claselor și a școlii) și pe plan personal (sprijin, încredere, respect și căldură). Când vin la școală înalț un gând de mulțumire către cer și pășesc în clasă zâmbind și plină de recunoștință”.
Cipriana consideră că învățarea limbii engleze este o necesitate prezentă, fiind liantul în orice domeniu, la nivel global. Iar faptul că lumea digitală unește oameni de pe tot mapamondul, înseamnă că este nevoie și de o limbă comună, care este limba engleză.
Cipriana își continuă pregătirea profesionala participând la numeroase cursuri, training-uri și evenimente în domeniul educației. În prezent, aprofundează cursurile CELTA cu dorința de a da un nou vibe activității profesionale.
Din 2021, Marian s-a alăturat echipei profesorilor Springfield și a adus cu el atât un entuziasm debordant specific tinereții, cât și un potențial profesional superior datorat specializărilor post-universitare.
În anii adolescenței a performat la clasa de “Canto Clasic” din cadrul Liceului de Arte din Târgu Jiu, a cochetat cu muzica și dansul, cântând ca muzician semi-profesionist pe mai toate scenele mari din București, alături de Corul Filarmonicii la Atheneu, Corul Preludiu, Corul Vox Medicalis, Corul Madrigal.
Cu brio a absolvit și studiile superioare la două facultăți din București: Facultatea de Litere și Facultatea Business Administration. Cu o perseverenta admirabilă în ceea ce privește dezvoltarea profesională, în decursul a doar 4 ani (din 2017 - in 2021), Marian a absolvit numeroase stagii academice performante în urma cărora a obținut atestate de certificare profesională avansată, emise de Cambridge English (Marea Britanie) si recunoscute internațional în domeniul predării și examinării limbii engleze.
Marian impresionează cu o energie magnetizantă, idei de bună practică conforme trendului actual de transfer al informațiilor (predare-învățare), dar mai ales cu atractivitatea interactivă la cursanții din grupa de vârstă 8-13 ani.
Copii, dar și părinții laudă creativitatea, spontaneitatea, interesul, motivarea și modul în care Marian își manifestă veleitățile de profesor și modul în care se raportează cu fiecare cursant în parte.
În practica sa pedagogică aaccentuează “metoda comunicativă”, deoarece se eficientizează învățarea focusată pe asimilare și progres atât din punct de vedere al nevoilor și intereselor individuale, cât și din punct de vedere al folosirii limbii engleze în context cotidian.
Ca planuri de viitor, Marian vizează să devină expert în domeniu și de aceea este un autodidact perseverent, citește, se informează și studiază în continuu pentru a-și desăvârși abilitățile de predare. Consideră că spusele lui Frank Roosevelt “alegerea, și nu șansa e cea care ne determină destinul” sunt demne de urmat. Feedback-urile pozitive despre calitatea superioară a prestației sale, îi dau energia dezvoltării continue și aprecierea profesională.
În cadrul Springdfield, prezența sa completează și solidifică uniunea echipei, dar și accentuează metoda schimbului de experiență ca cea mai bună și rapida resursă de dezvoltare pentru fiecare profesor.
Ana-Maria s-a alăturat echipei Springfield aducând cu ea un vast bagaj profesional dobândit în peste două decenii de activare fie ca profesor în academii și centre private de pregătire din București, fie ca translator și organizator de evenimente la o renumită companie internațională din Milano (Italia).
Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Hyperion din București, deținătoare a certificării ”International Diploma in Teaching”, Ana-Maria este vorbitoare de engleză, italiană, franceză.
Practică rolul profesorului de limba engleză cu o naturalețe firească, fiind adorată de copii pentru bucuria transmisă, empatia și altruismul ce o caracterizează, dar și pentru întreg suportul ce-l oferă acestora.
Locuind aproape 4 ani la Milano și un iz occidental încă de la prima vedere, Ana-Maria și-a desăvârșit expertiza lingvistică și abordează fiecare situație cu mintea deschisă, urmărind să obțină excelența activării în domeniu.
Fiind apropiată învățământului de peste hotare, consideră că generațiile noi de elevi sunt foarte evoluate, iar pentru succesul actului predării este nevoie să pătrunzi în universul tinerilor, ca să se creeze legături de încredere, ce-i fac mai curioși încât să-și dorească să studieze mai mult și să învețe mai ușor.
O fire deschisă, dependentă de soare și de zâmbetele copiilor, cu o putere fantastică de adaptare la diversitate (persoane, situații, medii), Ana-Maria este pasionată de muzică, lectură, călătorii, iar traducerile literare o ajută în dezvoltarea imaginației și culturii generale.
Claudia este o profesionistă dedicată domeniului educațional cu aproape două decenii de experiență pedagogică în instituții de învățământ importante din România și Londra. Cu studii academice solide și o pasiune pentru educația copiilor, Claudia performează în rolul de profesor de engleză la Springfield School pentru copiii din categoria de vârstă 6-10 ani, unde aplică metode didactice interactive și inovative, adaptate pentru învățarea eficientă și atractivă a limbii engleze.
Claudia este un izvor nesecat de energie pozitivă, mereu cu zâmbetul pe buze și cu o determinare puternică de a excela în fiecare zi. Ea îmbrățișează fiecare nouă provocare cu entuziasm și se dedică îmbunătățirii continue, dorind să devină „o voce, nu un ecou”, așa cum spune motto-ul său preferat.
Este apreciată pentru seriozitatea, creativitatea și responsabilitatea sa. Metoda pedagogică preferată de Claudia este cea interactivă, care încurajează inițiativa elevilor și le stimulează creativitatea și capacitatea de a lucra în echipă. Este un profesor care lasă o impresie profundă atât cursanților, cât părinților, datorită abordării sale calde, empatice, participative.
Mereu la curent cu cele mai noi tendințe din educație, Claudia se dedică lecturii și formării continue, astfel încât să poată deveni cel mai bun exemplu pentru elevii săi. Credința ei este că succesul în educație vine din descoperirea și încurajarea talentelor fiecărui copil.
Apreciată pentru loialitatea și devotamentul ei, Claudia este o valoare incontestabilă a echipei Springfield, aducând un plus de calitate și un model pozitiv atât pentru colegii din echipă, cât și pentru dinamica comunitate Springfield.
Introdu adresa de e-mail și iți expediem periodic informații despre activitățile și proiectele educaționale SPRINGFIELD.