Concursuri – Springfield Spelling Bee

Picture

Activitatea de spelling este importantă în învățarea limbii engleze, deoarece ajtută abilitatea de citire. Spelling-ul ajută la cimentarea conexiunii dintre sunete și litere. Când copiii învață cuvintele de tip sight words (de exemplu, cat, bed, and etc.), atât citirea, cât și scrierea le vor fi mai la îndemână.

Copiii trebuie să aibă o atitudine relaxată față de spelling. În caz contrar, scrierea le va fi îngreunată și nu vor mai fi la fel de dornici să-și facă proiectele care implică scris.

Pentru a le oferi cursanților noștri oportunitatea de a recapitula vocabularul, de a-și consolida cunoștințele de fonetică și de a învăța să scrie cât mai corect în limba engleză, Springfield Language School organizează, începând cu anul școlar 2018-2019, concursul intern Springfield Spelling Bee.

Testele vor fi realizate de profesorii SLS și vor include următoarele probe: corectarea greșelilor, aranjarea literelor în ordinea corectă, completarea literelor lipsă, identificarea cuvântului în funcție de imagine și cititul pe litere.

–       Motivarea cursanților să își însușească cât mai corect ortografia cuvintelor nou învățate sau a celor care au o scriere specială

–       O mai bună înțelegere a spiritului competitiv și dorința de autodepășire

–       Deprinderea abilității de învățare independentă, autonomă

–       Depășirea temerii de a vorbi în public (una dintre rundele concursului presupune pronunșarea cu voce tare a anumitor cuvinte)

–       Gestionarea propriilor emoții în condiții de examen

Mod de desfășurare a concursului Springfield Spelling Bee

1. În fiecare săptămână, în cadrul celei de-a doua ședințe săptămânale, copiii vor primi între 5 și 10 cuvinte pe care trebuie să învețe să le spună pe litere, să facă spelling. De asemenea, vor exersa găsirea răspunsului corect la ghicitorile propuse de cadrele didactice, în cadrul exercițiilor de speaking practice.

2. Concursul intern va fi organizat în trei runde:
– prima rundă în ultima ședință din săptămâna 26-30 noiembrie 2018,
– a doua rundă în ultima ședință a săptămânii 15-19 aprilie 2019,
– etapa finală în luna mai, la o dată ce urmează a fi anunțată.

Runda 1 și runda 2 vor consta în probe scrise. Fișele de lucru vor fi create de Springfield School, le vor fi înmânate copiilor la clasă și vor fi rezolvate sub supravegherea profesorului coordonator. Timp de lucru: 25 de minute.

Mențiuni privind runda 1:

– elevii din fiecare grupă care obțin primele trei punctaje se califică automat în runda a doua și, bonus, nu vor trebui să completeze ultimul exercițiu (cel de writing) din fișele etapei a doua
– elevii care obțin primele trei puncteje pe nivel vor primi diplomă care să le ateste performanța obținută.

Mențiuni privind runda 2:

– la runda a doua a concursului intern Springfield Spelling Bee participă toți elevii înscriși la cursuri,
– elevii vor trebui să completeze într-un interval orar dat (30 de minute) fișele care se bazează pe elementele de vocabular studiate până la data respectivă. Elevii trebuie să fie tot timpul informați privind vocabularul pe care îl au de studiat (conform planificării scrise la începutul anului de profesorul coordonator),
– elevii din fiecare clasă care obțin primele cinci punctaje se califică pentru runda orală.

Mențiuni privind runda finală:

– runda finală a concursului se va desfășura oral.

3. Springfield Spelling Bee va fi organizat pe patru niveluri: Prestarters, Starters, Mover și Flyers.

4. Participarea la concurs le este deschisă tuturor cursanților Springfield School.

1. Concursul este unul intern. Așadar se va desfășura, la o dată stabilită și comunicată anterior, la sediul din Opanez 11 A.
2. Responsabili pentru buna desfășurare a concursului sunt: the Pronouncer și juriul. Deciziile lor vor fi finale.
3. Toate cuvintele folosite în timpul concursului vor fi incluse în lista de Springfield Spelling Bee pe care o vor avea toți participanții, anterior zilei de competiție.
4. Concursul are, în cazul fiecărei etape, două runde. Prima rundă are loc la nivel de grupă. Se aleg primele cinci punctaje ale celor două niveluri: Junior (6-8 ani) și Primary (8-10 ani). Runda a doua este una orală. Concurenții vor trebui să facă spelling oral. Utilizarea hârtiei și creionului este strict interzisă. Etapa întâi va avea loc în luna decembrie, etapa a doua în luna mai.

Reguli privind desfășurarea celei de-a doua etape a concursului Springfield Spelling Bee

1. Concurenții pot spune tot cuvântul înainte să-l pronunțe pe litere, după ce îl pronunță pe litere sau deloc.

2. În cazul cuvintelor cu literă inițială mare, concurentul trebuie să indice care este aceasta. De exemplu, Romania – Capital R-o-m-a-n-i-a.

3. Odată ce concurentul a început să pronunțe un cuvânt pe litere, nu mai poate cere ca acel cuvânt să fie pronunțat încă o dată, redefinit sau folosit într-o propoziție. De asemenea, după ce s-a început spelling-ul, concurentul nu poate să schimbe literele deja pronunțate. Concurenții trebuie să indice literele mari. Apostroful sau alte semne de punctuație nu sunt necesare.

4. Dacă unul dintre cuvinte îi este neclar unui concurent, acesta poate cere ca acel cuvânt să mai fie pronunțat o dată. Nu va primi însă definiția sau o propoziție-context, cu excepția cazului în care cuvântul este un omofon, iar Pronouncer-ul este obligat să ofere o definiție și o propoziție exemplu, fără a fi rugat înainte. Concurentul trebuie să dea spelling-ul cuvântului definit, nu a omofonului acestuia.

5. Dacă un cuvânt are mai mult de un spelling acceptat, atunci toate vor fi agreate de juriu. Notă: Regula 6 se adresează doar rundelor de baraj. În timpul acestor runde, se introduce o nouă listă de cuvinte. Acestea nu sunt incluse în lista oficială care este public accesibilă.

6. Dacă un cuvânt din lista de baraj îi este neclar concurentului, este responsabilitatea acestuia să ceară ca acel cuvânt să fie pronunțat încă o dată, definit și/sau folosit într-o propoziție. Pronouncer-ul va respecta cererea până când juriul va decide că fiecare cuvânt-problemă a fost suficient clarificat. Dacă unul dintre cuvinte este omofon, Pronouncer-ul trebuie să furnizeze o definiție și o propoziție exemplu, fără a i se cere acest lucru.

7. Juriul poate descalifica un concurent dacă acesta ignoră cererea de a începe pronunțarea pe litere a unui cuvânt într-un interval rezonabil de timp. De asemenea, dacă unul dintre concurenți pronunță prea încet și cuvântul său nu se aude prea bine poate fi jurizat la pronunție incorectă.

8. Când unul dintre concurenți pronunță greșit un cuvânt, următorul concurent va primi același cuvânt. Dacă toți concurenți greșesc același cuvânt, toți concurenții rămân în competiție.

9. Procedura de eliminare se schimbă atunci când rămân doar doi concurenți. În acest punct, dacă unul dintre concurenți greșește un cuvânt, celălalt concurent va primi șansa de a pronunța pe litere același cuvânt.

10. Dacă cel de-al doilea concurent pronunță corect pe litere plus un cuvânt de pe listă, atunci acesta va fi declarat campion. Dacă cel de-al doilea concurent greșește cuvântul în plus, ambii concurenți rămân în competiție.

11. Dacă ambii concurenți greșesc același cuvânt, ambii rămân în competiție.

 • Locul 1

  Concurentul de pe locul I va putea opta GRATUIT pentru unul dintre cursurile de la școala de vară.

 • Locul 2

  Concurentul de pe locul al II-lea va primi o reducere de 50% la unul dintre cursurile de la școala de vară.

 • Locul 3

  Concurentul de pe locul al III-lea va primi o reducere de 25% la unul dintre cursurile de la școala de vară.

 • Premii extra

  Tuturor celor trei premianți le vor fi oferite cărți în limba engleză.