KOALA INTERNATIONAL COMPETITION – KIC

Picture

Împreună facem planuri mari pentru noul an 2019, odată cu lansarea în România a celui mai iubit concurs internațional de limba engleză KOALA INTERNATIONAL COMPETITION – KIC. Acesta nu este un examen, ci este competiția cu cea mai rapidă creștere de popularitate la nivel global, fiind o experiență educațională unică, antrenantă și atractivă. Testele concursului presupun standarde de calitate superioară, subiecte unice la nivel european, care pregătesc elevii pentru un stadiu lingvistic avansat.

Lansat în premieră națională, concursul KOALA vizează:

  • stimularea elevilor cu performante școlare deosebite, care au aptitudini superioare în domeniul competențelor lingvistice și interculturale în limba engleză;
  • evaluarea competențelor de comunicare, receptare și producere a mesajelor în limba engleză;
  • determinarea continuării studiului limbii engleze.

    Concursul se desfășoară în 23 de țări sub numele de KGL (http://www.kglcontest.org/). În România este însă promovat sub numele de Koala International Competition (KIC), dat fiind faptul că numele este mai accesibil/memorabil.

    Testele concursului presupun standarde de calitate superioară, subiecte unice la nivel european, care pregătesc elevii pentru un stadiu lingvistic avansat. 

Etapele, materialele și detaliile competiției KOALA le aveți în continuare la dispoziție.

Cui se adresează concursul KOALA?

Elevilor cu vârste cuprinse intre 8-18 ani, proveniți din rețeaua școlară publică și privată.

Ce nivele lingvistice sunt abordate prin concursul KOALA?

Concursul este oferit pentru următoarele 4 nivele lingvistice: A1, A2, B1, B2 [conform CEFR: A1 si A2 = Basic User; B1 si B2  = Independent User].

Data: 16 febr. 2019

Limită înscriere: 1 febr. 2019. Probă: Reading & Writing (60″). Cotizație participare pe candidat = 85 RON. Participarea nu prevede bariere la înscrierea in concurs.

Data: 23 martie 2019

Limită înscriere: 9 mart. 2019. Probe: Listening (10″) și Reading & Writing (70″). Participă: performeri ai primei etape. Cotizație participare pe candidat = 0 RON.

Data: Primăvara 2019

Locație: Novi Sad, Serbia. Participanții susțin un test care include o sarcină scrisă. Participă: TOP performeri ai finalei naționale, din etapa 2. Cotizație participare pe candidat = 0 RON.